sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Punajuuri-chorizokeitto


Pakkaspäivään sopii keitto. Ja talvella kaipaan väriä elämään ja sitähän saa punajuurella. Sormetkin ovat mukavasti pari päivää punaiset, jos et käytä ruokaa laittaessa kumihanskoja. Jos et syö lihaa, vaihda chorizo vaikka isoihin punaisiin papuihin tai loheen ja laita ruokaan vähän enemmän savupaprikaa. Lohi/pavut lisätään ruokaan vasta, kun punajuuret ovat kypsiä.

  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl paahteista sesamöljyä
  • pieni pkt chorizomakkaroita
  • pussi punajuuria kuorittuna ja kuutioituna suupaloiksi
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa, mustapippuria ja hunajaa
  • vettä
  • tarjoiluun kevytsmetanaa ja hyvää leipää
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja fenkoli öljyssä. Lisää chorizo ja paista niihin väriä. Lisää punajuuret ja paista 5 min välillä sekoitellen. Lisää paprikajauhe, tomaatti, sen verran vettä, että punajuuret peittyvät. Kiehauta. Lisää laakerinlehti ja kanelitanko ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Tarjoa smetanan ja leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti