lauantai 2. maaliskuuta 2019

Chicken mole nachos


Eiliseltä (ohje, link) jäi 1/4 kana-mustapapumolea yli. Käytin sen tänään nachoihin ja voin vaan todeta, että kannattaa kokeilla mole nachoja eli vaihtaa normitomaattisalsan tilalle tämä molekastikeversio.

Jos et löydä kaupasta valmista molekastiketta, voit tietysti tehdä sen itsekin. Huomautan tässä, että meksikolainen versio on todella paksua ja erittäin suklaista. Olen joskus tehnyt itse molea jollain keittokirjan ohjeella ja se oli kyllä aivan erilaista kuin tämä mahtava suklaamuhennos.
  • nachoja
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • chiliä silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • öljyä
  • 1/4 eilisen ohjeen molekanasta
  • kourallinen vahvaa juustoraastetta
  • prk korianteria silppuna
Paista paprikaa, chiliä, sipulia ja valkosipulia öljyssä kovalla lämmöllä, kunnes vähän pehmenevät. Lisää kana ja dl vettä. Kiehauta ja sekoita lämpimäksi. Laita nachot leivinpaperille uunipellille, kaada mole päälle. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista 250 asteessa n. 10 min. Katso välillä, että juusto ei pala. Ripota päälle korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti