lauantai 20. huhtikuuta 2019

Itämaista kanaa ja bataattiranskalaiset


Ostin pääsiäistä varten jääkaapin täyteen kaikenlaista syötävää tietämättä sen tarkemmin, mitä niistä syntyy. Laitoin eilen kanan marinadiin ja tänään täydennetään marinadia itämaisin maustein. Jos et jaksa pilkkoa bataattia, tarjoa kana riisin kanssa. Jatka silloin kastiketta ylimääräisellä desillä vettä.
  • 400 g kanan filepaloja saksittuna suupaloiksi
  • rkl sesamöljyä
  • rkl riisiviinietikkaa
  • rkl chilikastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
  • 1 rkl sesamöljyä paistamiseen
Kuumenna sesamöljy paistinpannussa. Lisää kanapalat ja anna paistua kääntelemättä, kunnes saa vähän väriä. Käännä ja paista väriä toiselle puolellekin, kunnes palat ovat kypsiä.
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1 rkl mustia sesamsiemeniä
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 1 dl osterikastiketta
  • 1 dl vettä
Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä, paprikaa, chiliä ja sesaminsiemeniä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää muut aineet ja kiehauta. Lisää kanat ja sekoita.
  • 2 bataattia kuorittuna ja suikaloituna
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
Sekoita öljy ja bataatit kulhossa. Kaada uunipellille paperin päälle ja ripota suolaa päälle. Paista 200 asteessa, kunnes bataatit ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti