torstai 18. huhtikuuta 2019

Lohta selleri-perunapeiton alla


Tässä on viikon verran kärsitty flunssasta, joten on syöty ihan peruspastaa ym. Ensinnäkään en ole kauheasti jaksanut kokkailla ja toiseksi mikään ei ole maistunut miltään, joten olisi ollut turha vaivakin vääntää jotain superherkkuja.

Tänään sitten taas heilutaan hellan ääressä. Tässä ohjeessa on chorizoa. Jos et syö lihaa, jätä chorizo pois ja laita tilalle vähän enemmän voita ja tl savupaprikajauhetta. Ihan sama asia se ei tietenkään ole, mutta varmasti tosi hyvää silti.

  • 600 g lohifile, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl limemehua
  • 400 g puikulaperunoita kuorittuna ja kuutioina
  • 400 g juuriselleriä kuorittuna ja kuutioituna
  • 2 isoa sipulia silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • 30 g voita
  • n. 70 g chorizoviipaleita silppuna
  • prk kuohukermaa
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta
  • tl timjamia
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 rkl saksanpähkinäöljyä
  • 3 rkl korppujauhoja
Laita lohifile limemehun ja 1/2 tl suolan kanssa jääkaappiin maustumaan. Kiehauta perunat ja sellerit suolalla maustetussa vedessä ja anna kiehua, kunnes ovat kypsiä. Soseuta kuohukerman kanssa. Lisää juusto ja sekoita tasaiseksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi voissa (n. 15 min). Lisää chorizo ja jatka hetki paistamista. Lisää lohi ja paista hetki, ei tarvitse olla aivan kypsää. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada lohiseos uunivuoan pohjalle. Levitä päälle muusi. Ripota pinnalle korppujauhot ja lopuksi öljy. Paista 200 asteessa 30 min tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti