torstai 23. toukokuuta 2019

Burgerit jauhelihakastikkeella


Tämä on oikeastaan hodariohje (Sloppy Joe), mutta näistä tuli burgerit, koska tykkään käyttää burgersämpylöitä, kun ne saa helposti lämmitettyä leivänpaahtimessa. Ohje on neljälle. Halutessasi voit käyttää kanajauhelihaa ja kalkkunanakkeja tai kasvisversioon tummaa soijarouhetta (turvota ensin vedessä) ja kasvisnakkeja.

  • 4 hampurilaissämpylää lämmitettynä
  • 8 nakkia paistettuna
  • 600 g naudan paistijauhelihaa
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl ketsuppia
  • 2 tl dijon sinappia
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 1 tl siirappia tai hunajaa (jos käytät hunajaa, lisää se ruokaan ihan viimeisenä, jotta ravintoaineet eivät häviä..siirapin voit laittaa ruokaan kuumennusvaiheessa)
  • 2 rkl worcesterkastiketta
  • 2 tl mustapippuria
  • suolaa oman maun mukaan
  • 2 dl cheddaria raastettuna
  • prk kevytranskankermaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • suolakurkkuja suikaleina
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää aineet suolaan asti ja keitä välillä sekoitellen n. 15 min tai kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla.

Kuumenna cheddar, ranskankerma ja paprikajauhe ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa burgerit lautaselle: leipää, jauhelihakastiketta, nakkeja, juustokastiketta ja suolakurkkuja päällekäin ja kansi päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti