keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Marinoidut herkkusienet, lohta, nuudeleita ja pähkinäkastike


Alun perin oli tarkoitus tehdä tämä ruoka kasvisversiona, mutta eilen tuli ostettua niin iso pala lohta, että sitä riitti tähänkin ruokaan. Ja eihän se lohi tietenkään ruokaa pahenna.

  • pala lohta, poista nahka, pilko suupaloiksi ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli (limemehua, suolaa, chilikastiketta, soijakastiketta)
  • 200 g herkkusieniä puolitettuna
  • 1 rkl riisiviinietikkaa (tai vähän vähemmän balsamico valkoviinietikkaa)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • kourallinen suolapähkinöitä kevyesti murskattuna
  • täysjyvänuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä
  • tuoretta basilikaa
Laita herkkusienet, viinietikka, soijakastike, öljy ja suola jääkaappiin marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi.

Paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä sesamöljyssä, kunnes ne pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää maapähkinävoi ja vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää suolapähkinät ja nosta liedeltä.

Paista lohi ja sienet liemineen kovalla lämmöllä, kunnes lohi on kypsää. 

Sekoita kaikki ainekset ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti