sunnuntai 28. syyskuuta 2025

Satokauden halloumipelti

Kun satoa on, sitä syödään! Tässä ohjeessa kypsennetään ennen uuniin laittoa kaikki kasvikset paitsi tomaatit. Uunissa sitten viimeistellään. Tähän voi laittaa oikeastaan mitä kasviksia tahansa ja halloumin tilalle voit laittaa jotain muuta juustoa/soijaa tai kypsää lihaa/kanaa/kalaa. Mutta meillä siis ihanan suolaisen halloumin kera, kun nyt kerran vietetään kesän viimeisiä päiviä...ainakin lämmön puolesta tuntuu ihan kesältä vielä.

  • porkkanoita paloina ja kypsennettynä
  • perunaa isohkoina paloina ja kypsennettynä
  • parsakaali kukintoina ja kypsennettynä
  • selleri paloina ja kypsennettynä
  • punasipuli, purjoa, valkosipulia ja chiliä paistettuna öljyssä
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • hunajaa
  • puolitettuja kirsikkatomaatteja
  • pkt halloumia revittynä suupaloiksi
  • 3 rkl majoneesia
  • dl maustamatonta jugurttia
  • tl inkivääriä
Laita uunipellille leivinpaperi. Levitä perunat päälle ja painele vähän rakennetta rikki perunanuijalla. Levitä päälle parsakaali, porkkanat ja selleri. Levitä sitten päälle sipuliseos ja lopuksi tomaatit. Pirskota pinnalleöljyä, suolaa ja hunajaa. Paista 225 asteisessa uunissa 15 min. Lisää halloumi ja jatka paistamista 10 min tai kunnes halloumi saa vähän väriä. Sekoita majoneesi, jugurtti ja inkivääri ja tarjoa kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti