perjantai 17. toukokuuta 2019

Portabelloburgerit


Portabello ei mielestäni maistu paljoa sen kummemmalta kuin herkkusieni, mutta ne ovat mukavan isoja ja niistä saa paistettua "pihvejä". Ja tässä ruoassa ovat erittäinkin edukseen. Nautiskeltiin näiden kanssa kesän ensimmäiset roseviinilasilliset. Ohje on kahdelle. Ohje on mukaeltu Elle mat&vin lehden reseptistä.
  • 2 hampurilaissämpylää (lämmitä uunissa tai leivänpaahtimessa)
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl voita
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl balsamicopunaviinietikkaa
  • 3 rkl majoneesia
  • pari tippaa tryffeliöljyä
  • salaattia
  • 2 portabellosientä
  • oliiviöljyä sienien paistamiseen
  • sormisuolaa ja mustapippuria
Kuumenna voi kuumalla lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista. Lisää sokeri ja alenna lämpöä. Paista välillä sekoitellen 10-15 min. Lisää viinietikka ja kiehauta.

Kuumenna öljy ja paista sieniä muutama minuutti kummaltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa burgerit ja tarjoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti