lauantai 25. toukokuuta 2019

Tuskin maltan odottaa elokuuta: Loviisan Wanhat Talot avaavat taas ovensa

Tutustuimme aikoinaan Loviisaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman ansiosta (LWT). LWT:ssä pääset tutustumaan yksityisihmisten koteihin ja puutarhoihin, lisäksi tapahtuman aikana koko kaupunki on täynnä kirpputoreja ja keräilytapahtumia. Laita ajankohta 24-25.8.2019 kalenteriisi heti. Lisätietoja tapahtumasta täältä, link.

Sain tänä vuonna kunniatehtävän olla yksi LWT:n virallisista bloggareista. Tämä kunniatehtävä antaa minulle ainutlaatuisen tilaisuuden olla kuulemassa ja näkemässä Loviisan Wanhojen Talojen uutisia ja tapahtumaan liittyviä järjestelyitä ensimmäisten joukossa. Lupaan kertoa näistä myös teille!

Bloggarin näkökulmasta tapahtuma alkoi jo eilen. Tapasimme mukavalla bloggarijoukolla Loviisassa. Tapahtuman vetivät LWT:n puheenjohtaja Nina Wiklund ja projektipäällikkö Luru Hirva.

Ensimmäisenä tutustuimme Raatihuoneeseen, joka sijaitsee Loviisan torin laidalla. Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom kertoi Loviisan tulevaisuuden näkymistä ja kaupungin suunnitelmista. Onneksi kaupunkia johtaa vanhoja taloja rakastava henkilö! Kaupunginjohtaja osallistuu LWT tapahtumaan omalla historiallisella everstin linnallaan. Pääsimme tutustumaan kaupunginjohtajan huoneessa upean talon piirustuksiin:


Raatihuoneelta suunnistimme seuraavaksi lounaalle Loviisan vanhimpaan taloon eli Degerby Gilleen. Ruokaihmisenä tietysti kerroin tästä jo heti eilen, kun lohi vielä maistui suussa. Lisää lounaasta eilisessä postauksessa, link. Lisätietoja Degerby Gillen omilta sivuilta, link. Suosittelen käymään, buffet lounas on aivan loistava!

Koska kukaan ei ole niin nälkäinen kuin kirjoitus- ja ajatustyötä tekevä, meidät vietiin syömästä suoraan kahville Loviisan ehkä kuuluisimpaan kahvilaan Poikkikujalle. Liisantalossa sijaitseva Tuhannen tuskan kahvila tarjoaa kahvit ja leivonnaiset ihanista vanhoista posliinikupeista. Kauniina päivänä kahvit voi nauttia mukulakivillä päällystetyllä sisäpihalla.



Kahvien jälkeen jakaannuimme pienryhmiin ja pääsimme kukin tutustumaan yhteen Loviisan Wanhaan Taloon. Minä pääsin Nina Wiklundin Lilla Ljuvaan, joka valittiin viime vuonna Suomen kolmanneksi kauneimmaksi kodiksi. Olin käynyt talossa aikaisemminkin, mutta nyt kun meitä oli Ninan lisäksi paikalla vain kolme, saimme erittäin henkilökohtaisen taloesittelyn ja taloon pääsi tutustumaan rauhassa. Nina on talonsa oloinen, lämmin ja ihana! Ninaa voidaan myös kiittää aivan mahtavasta kärsivällisyydestä: hän opetti meille kävijöille origamin alkeita. Minut tuntevat tietävät, että olen suurien linjojen ihminen ja pieni näpertäminen ei ole minulle ihan helppoa. Mutta niin vain sain kukan tehtyä Ninan ohjeiden avulla.

Tulkaa elokuussa Loviisan Wanhoihin Taloihin! Lupaan, että kokemus on hieno. Itse olen käynyt tapahtumassa joka vuonna ja aina on löytynyt uutta ihmeteltävää. 

Suomen pienin kauppamuseo on päivien ajan suljettuna, mutta jos joku välttämättä haluaa tulla käymään, laittakaa viestiä museon FB sivun kautta, varmasti ehdimme jossain välissä käymään kotonakin avaamassa museon halukkaille, link.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti