perjantai 7. kesäkuuta 2019

Paistettua lohta ja kukkakaalihöystö

Hellepäivänä keho kaipaa suolaa, siksi oli oiva hetki käyttää jääkaappiin jo aikaa sitten ostettu fetapaketti. Tämä on helppo ja hyvä kesäruoka.
  • lohimedaljonkeja
  • suolaa, mustapippuria, mustia ja vaaleita sesaminsiemeniä ja limemehua maustamiseen
  • paistamiseen voita
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso kukkakaali kukintoina
  • 2 rkl kapriksia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • rkl voita
  • rkl öljyä
  • 1 dl tilliä
  • pkt fetaa muruina
  • uusia perunoita (siikli)
Laita perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Kypsennä kukkakaali (n. 5 min mikrossa). Paista punasipulia ja valkosipulia öljyssä, kunnes vähän karamelisoituvat. Kaada valmiin kukkakaalin sekaan. Laita pannulle voita ja paista lohet ja mausta. Sekoita kaprikset, suola, pippuri, hunaja, etikka, öljy ja tilli keskenään. Sekoita nämä ja feta kukkakaali-sipuliseokseen. Tarjoa lohen ja perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti