tiistai 2. heinäkuuta 2019

Glaseeratut kukkakaalit

Tämä kukkakaaliherkku on todella helppo tehdä ja ihan on kuin karkkia söisi.

Meillä syötiin tämän kanssa paistettua kanaa (marinoin eilisestä hunaja-chili-viinietikassa ja paistoin sipulin, valkosipulin ja chilin kera) ja perunaa. Ruoka menisi yhtä hyvin vaikka lohen ja riisin kera. Riisi olisi ehkä sopinut paremmin kuin peruna myös kanan kanssa, mutta uudet perunat alkoivat olla sen verran vanhoja, että ne piti syödä pois.

  • kukkakaali kukintoina
  • 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • tl kuivattua valkosipulirouhetta (tai yksi tuore kynsi silppuna)
  • 3 dl korppujauhoja
  • prk 4% paksua ruokakermaa
Sekoita mausteet, kerma ja jauhot. Pyöritä kukkakaalit seoksessa ja pyöritä sitten korppujauhoissa. Paista 225 asteess 25 min.

Glaseeraus:
  • 1 dl hunajaa
  • 2 rkl tom yam tahnaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • rkl inkivääritahnaa
Sekoita aineet. Voitele esipaistetut kukkakaalit ja jatka paistamista 5-10 min. Sekoita muutaman minuutin päästä, jotta glaseeraus leviää tasaisesti.

Tarjoa haluamiesi herkkujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti