tiistai 6. elokuuta 2019

Lämmin kukkakaali-linssisalaatti


Tein tämän lämpimän salaatin paistetun lohella. Periaatteessa lohta ei olisi tarvinnut, mutta meillä oli sen verran vähän linssejä kaapissa, että paistoin lohta kaveriksi. Jos haluat kasvisversion, käytä linssejä kaksi kertaa enemmän. Laitoin tähän parsakaaliakin, koska jääkaappiin oli jäänyt vähän surullinen yksilö ja se oli pakko käyttää pois. Mutta ohje siis toimii erittäin hyvin pelkällä kukkakaalillakin.
  • kukkakaali kukintoina
  • (pieni parsakaali kukintoina)
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • sormisuolaa
  • vajaa dl belugalinssejä (tai muita linssejä...voit käyttää myös valmiiksi keitettyjä, valuta ne ja lämmitä)
  • kanelitanko
  • pari mustaa kardemummaa
  • uusia punasipuleita silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • 15 taatelia, poista kivet
  • kourallinen pecanpähkinöitä
  • lohta, poista nahka ja leikkaa pitkittäin paloiksi (tai jätä pois ja keitä 2x määrä linssejä)
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • prk villirucolaa revittynä
Sekoita kukkakaali, (parsakaali), paprika, suola ja pari rkl öljyä. Levitä uuninpellille ja paista 200 asteessa n. 2o min tai kunnes kaali pehmenee ja saa vähän väriä.

Keitä belugalinssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen kaneli ja kardemummat ja poista ne ennen käyttöä.

Kuullota chili, sipuli ja valkosipuli. Lisää pähkinät ja taatelit ja sekoita. Lisää lohi ja paista, kunnes lohi on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Sekoita kaikki ainekset varovaisesti keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti