maanantai 30. syyskuuta 2019

Kasviscurry


Tänään ei jaksettu lähteä kauppaan, joten ruokaa tehtiin kaapin antimista. Jääkaapissa oli viime viikolta jäänyt valkokaalin puolikas ja ateria rakennettiin sen ympärille.

  • 1 punasipuli suikaleina (olisin laittanut tavallista sipulia, mutta sitä ei ollut, punasipuli on vähän miedompaa, mutta tietysti hyvää sekin)
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  solovalkosipuli silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  1 rkl kookosöljyä
  •  1 tl kuminaa
  •  1 tl korianteria
  •  1 tl kurkumaa
  •  puolikas valkokaali suikaleina
  •  1 pun paprika silppuna
  •  2 rkl vihreää thai currytahnaa
  •  1 dl rusinoita
  •  2 dl kookoskerma
  •  1 prk isoja valkoisia papuja (meillä taas kerran kreikkalaisia tomaattiöljypapuja liemineen, mutta ihan peruspavutkin käyvät)
  •  1 rkl soijakastiketta
  •  tarjoiluun jasminriisiä keitettynä
Kuullota sipuli, inkivääri, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää valkokaali ja paprika ja paista voimakkaalla lämmöllä, kunnes vähän pehmenee. Lisää muut aineet ja anna hautua 5-10 min. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti