sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Palsternakkakeitto


Lisään sosekeittoon yleensä aina sattumia. Eli jotkut aineet jätän soseuttamatta, koska en tykkää ruoassa vauvanruokamaisesta koostumuksesta. Tällä kertaa lisäsin keittoon lopuksi paistettua pekonia. Yhtä hyvin voisi paistaa kylmäsavulohta tai lisätä lohen paistamatta - itse yleensä paistan kylmäsavulohen aina paistinpannulla öljyssä, mielestäni se maistuu muuten liikaa kalalta ja peittää kaikki muut maut alleen.

Tämä keitto on paksua, enemmän muhennosta kuin keittoa. Jos haluat ohuempaa, lisää veden määrää.
  •  400 g palsternakkaa kuorittuna ja kuutioina
  •  400 g perunaa (siikli) kuorittuna ja kuutioina
  •  sipuli silppuna
  •  solovalkosipulinkynsi silppuna
  •  pala inkivääriä silppuna
  •  2 rkl oliiviöljyä
  •  2 dl rasvatonta maitoa
  •  prk kermaa
  • 3 dl vettä
  •  1 tl timjamia
  •  suolaa, pippuria
  •  paketti pekonia + öljyä paistamiseen
Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri öljyssä. Lisää palsternakka ja peruna ja paista muutama minuutti sekoitellen. Lisää maito, kerma, vesi, timjami, suola ja pippuri ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 15 min tai kunnes peruna ja palsternakka ovat kypsiä. Soseuta,

Sillä aikaa, kun keitto kiehuu, paista pekoni rapeaksi öljyssä ja valuta talouspaperin päällä. Murustele pekoni valmiin keiton päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti