torstai 19. syyskuuta 2019

Papayacurry


Tähän curryyn voi oikeastaan laittaa mitä kasviksia tahansa. Jos haluat, voit tarjota riisiä tämän kanssa, silloin riittää isollekin joukolle. Voit myös lisätä kalaa tai kanaa ja jättää pavut pois.

Kun tet currya (tätä tai jotain muuta), työskentelyä helpottaa, kun otat kaikki aineet esille, ennen kuin alat paistamaan
 Kaikki pilkkominen kannattaa myös hoitaa ennen pannun lämmitystä.
  •  2 rkl kookosöljyä
  •  3 suurta laakerinlehteä
  •  1 tl ruskeita tai mustia sinapinsiemeniä
  •  1 iso sipuli suikaleina
  •  1 solovalkosipuli silppuna
  •  1 porkkana kuorittuna ja kuutioina
  •  galangajuurta tai inkivääriä silppuna
  •  chiliä silppuna
  •  2 tl garam masalaa
  •  2 tl kurkumaa
  •  1 tl savupaprikajauhetta
  •  1 tl suolaa
  •  1 rkl currya
  •  1 paprika kuutioina
  •  1 kesäkurpitsa kuutioina
  •  muutama peruna kuorittuna ja kuutioina
  •  sen verran vettä, että kasvikset peittyvät
  •  1 prk isoja valkoisia papuja (käytin kreikkalaisia tomaattiöljyyn säilöttyjä ja kaadoin nesteenkin mukaan, jos et löydä näitä, käytä tavallisia säilöttyjä valkoisia papuja ja kaada suolaneste pois)
  •  1 kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  •  prk papayaa valutettuna ja kuutioina
  •  prk korianteria silppuna
Kuumenna öljy ja paista laakerinlehtiä ja sinapinsiemeniä pari minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli, chili, galanga/inkivääri ja porkkana ja paista pari minuuttia. Lisää mausteet ja tilkka vettä ja paista sekoitellen 4 min. Lisää vettä, jos alkavat palaa kiinni, eli tarkoitus saada aikaiseksi maustetahna. Lisää paprika, kesäkurpitsa ja perunat ja peitä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää muut aineet, sekoita ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti