lauantai 28. joulukuuta 2019

Joulun jälkeinen kiusaus


Kuten varmaan yli puolet suomalaisista, olin taas kerran yliarvoinut sen, mitä kaikkea haluamme ja voimme syödä joulunpyhinä. Meiltä ei jää yli kinkkua, koska ostamme vain pienen määrän leikkeleitä, mutta kasviksia ja lohta yleensä varaan vähän isommallekin joukkueelle. En ymmärrä, miksi ylipäätään ostin perunoita, yhtä ainoaa ei joulunpyhinä syöty...lohet syötiin mustan leivän kera ja leikkeleet lanttulaatikon kanssa.

Tähän kiusaukseen voisi laittaa mitä tahansa, kunhan laitat perunaa, sipulia, valkosipulia, kermaa, juustoa ja korppujauhoja. Muut aineet voit valita sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Näin yhden ohjeen, jossa oli aurinkokuivattuja tomaatteja. Laitoin kuitenkin tähän nuo sienet ja ruusukaalit, ne kun eivät säily yhtä pitkään kuin säilötyt tomaatit. Portobellosienet sopivat tähän ruokaan erinomaisesti!
  • perunaa (siikliä meillä) kuorittuna ja suikaloituna
  • ruusukaalia kannat poistettuna ja puolitettuna
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • 2 isoa portobellosientä silppuna
  • oliiviöljyä
  • tl timjamia
  • prk kuohukermaa
  • graavilohta silppuna
  • mustapippuria
  • suolaa (jos tarvitsee, riippuu graavilohen määrästä)
  • kourallinen juustoraastetta
  • ruiskorppujauhoja
  • voita nokareina
Esikypsennä perunasuikaleita ja ruusukaaleja mikrossa 5 min (sekoita kerran) tai varaa pidempi aika paistamiseen. Paista sipulia, valkosipulia ja sieniä täydellä teholla öljyssä, kunnes vähän pehmenevät. Lisää lohi ja mausteet ja sekoita. Sekoita lohisipuliseos perunakaaliseokseen. Kaada päälle kuohukerma. Laita pinnalle juustoraaste ja sen päälle kerros korppujauhoja. Levitä voi nokareina pinnalle ja paista 175 asteessa 40 min tai kunnes perunat ovat tikulla koetettaessa kypsiä. Laita tarvittaessa paistamisen loppuvaiheessa vuoan päälle folio, jos näyttää, että pinta palaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti