maanantai 30. joulukuuta 2019

Pähkinäpullat ja sininen pyttis


Tähän ohjeeseen voit käyttää mitä tahansa pähkinöitä (oiva tilaisuus käyttää mahdolliset joulun ylijäämät). Perunoiden ei tarvitse olla sinisiä, voit käyttää mitä tahansa perunoita. Olin ostanut jouluksi sinisiä ja ne jäivät käyttämättä, joten pääsivät nyt sitten tähän ruokaan.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1solovalkosipuli silppuna
  • 4 dl raastettua selleriä, purista kuivaksi
  • 1 kesäkurpitsa raasteena, purista mahdollisimman kuivaksi
  • 3 dl silputtua pähkinää (meillä pecan pähkinöitä, jotka murskasin kevyesti puukaulimella)
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 muna
  • 1 rkl dijonsinappia
  • muskottia
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • 3 rkl paahdettua sesamöljyä
Laita sipuli, valkosipuli, selleri ja kesäkurpitsa uunipellille, pirskota rkl öljyä ja tl sormisuolaa päälle. Paista 200 asteessa 40 minuuttia, sekoita puolivälissä ja anna sitten jäähtyä. Sekoita kaikki aineet paitsi öljy ja laita jääkaappiin tunniksi. Muotoile pulliksi. Voitele lopulla öljyllä. Paista pullia 200 asteessa n. 20 min tai kunnes ovat kauniin värisiä.
  •  perunoita kuorittuna ja viipaloituna
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • vihreää chiliä silppuna
  • 2 rkl voita
Keitä perunat, valuta ja anna jäähtyä. Sulata voi paistinpannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes vähän pehmenevät. Lisää perunat ja paista, kunnes saavat vähän väriä.
  • kevytsmetanaa
  • hunajaa
Sekoita keskenään.

Tarjoa pullat ja pyttis hunajasmetana kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti