maanantai 23. joulukuuta 2019

Lanttulaatikko itämaisin maustein


Tavallinen lanttulaatikko on hyvää, mutta välillä voi kokeilla siihen uusia makuja. Itämaiset mausteet toimivat loistavasti lantun kanssa.

  • 2 kg lanttua kuorittuna ja paloiteltuna
  • kanelitanko
  • vaniljatanko
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 punainen chili silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 dl osterikastiketta
  • suolaa, siirappia
  • 50 g voita
  • muutama rkl ruiskorppujauhoja
Kiehauta vettä, mausta suolalla ja lisää lantut, kaneli ja vanilja. Keitä 10 min ja poista vaniljatanko. Jatka keittämistä n. 30 min tai kunnes lanttu on kypsää. Poista kanelitanko. Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri öljyssä. Lisää lanttuihin sipuliseos ja osterikastike ja painele perunasurvimella muhennokseksi. Maista ja lisää siirappia/suolaa, jos tarvitsee.
Kaada uunivuokaan ja ripota päälle korppujauhot. Laita voi nokareina pinnalle. Paista 175 asteessa 1-2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti