sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Taatelikakku


Tänään on ruoaksi eilisestä munakoisomuhennoksesta tehtyä spagettia. Spagettiin tulee munakoisomuhennoksen lisäksi mustia oliiveja ja parmesanraastetta, eli ihan hirveästi ei vaadita tekemistä. Koska ruoka on näin helppo, ajattelin tehdä jouluksi viikunakakun. Laitoin tähän kakkuun desilitran punaviinimarjahyytelöä, koska minulla oli sitä jääkaapissa. Vähensin vettä desilitran ja sokeria 0,5 dl alla olevasta ohjeesta. Eli jos sinulla on jouluruokien tiellä vajaita hillopurkkeja, voit tehdä saman. Muussa tapauksessa noudata ohjetta sellaisenaan.
  • 200 g pussi pehmeitä kivettömiä taateleita, leikkaa saksilla puolikkaiksi (voit tietysti tehdä veitselläkin, mutta itse käytän saksia: kaada taatelit kattilan pohjalle ja saksi rikki, onnistuu kätevästi käsiä sotkematta)
  • vaniljatanko
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
Kiehauta ja anna hautua, kunnes taatelit ovat pehmeitä ja alkavat hajota. (Lisää hillo). Anna jäähtyä.
  • 2 dl juoksevaa leivontamargariinia
  • 1 muna
  • 3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • vuokaan margariinia ja korppujauhoja
Poista vaniljatanko taateliseoksesta. Lisää muna ja margariini ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 min. Kokeile tikulla, kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. HUOM! älä paista liian kuivaksi. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti