lauantai 1. helmikuuta 2020

Juusto-munapaistos

Kannettiin tänään kirjoja ja kirjakaappeja sen verran, että en jaksanut tehdä mitään ttölästä ruokaa. Tämä äitini versio juustokohokkaasta sopii loistavasti laiskalle kokille. Tässä ei erotella munia ja vatkata keltuaista ja valkuaista erikseen, vaan sekoitetaan kaikki aineet keskenään ja toivotaan parasta. Joskus tämä kohoaa melko hienoksi, joskus jää lättänäksi, mutta aina maistuu yhtä hyvältä.

  • 5 munaa
  • 2 dl hyvää juustoa raastettuna (tänään vanhaa goudaa)
  • 3 rkl tuorejuustoa (tänään vuohenjuustoa)
  • 1 prk Flora 4 % paksua 'kermaa' (saat toki laittaa kuohukermaakin)
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa (määrä riippuu juustosta, jota käytit)
  • 1 tl tryffeliöljyä (voi jättää pois, mutta en suosittele)
  • tarjoiluun hyvää leipää (meillä paikallisen Hardomin leipomon herkullisia kaura-porkkasämpylöitä)
Sekoita kaikki aineet käsin vispaten (paitsi sämpylät..). Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kaada seos uunivuokaan. Paista 30-40 min tai kunnes seos on hyytynyt ja kauniin värinen. Uunin luukkua ei kannata aukoa välissä eli avaa se kurkistaaksesi aikaisintaan puolen tunnin paistamisen jälkeen. Tarjoa heti leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti