lauantai 8. helmikuuta 2020

Kukkakaali-lohiwok


Aikaisemmin en käyttänyt valmiita maustekastikkeita, mutta nyt kun tulee ikää ja laiskuus lisääntyy, niin olen tykästynyt erilaisiin itämaisiin maustekastikkeisiin. Tällä kertaa laitoin ruokaan teryakikastiketta. Sen voisi hyvin korvata esimerkiksi hoisinkastikkeella, annostelu on sama kuin teryakin kanssa. Jos et halua syödä tällä kertaa kalaa, voit vaihtaa kalan esim. tofuun tai papuihin. Tai sitten voit marinoida kanan samalla tavalla kuin lohen. HUOM! Jos käytät kanaa, lisää kana heti sipuliseoksen jälkeen ja paista kypsäksi ja lisää sitten vasta perunat ja kukkakaali.
  • 400 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • dl teryakikastiketta + rkl sesaminsiemeniä + pari rkl silputtua inkivääriä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 kukkakaali kukintoina, kypsennettynä (mikrossa)
  • muutama peruna kuutioina ja kypsennettynä (mikrossa)
  • pari pientä (puna)sipulia suikaleina
  • 1 tuore kurkuma silppuna (tai tl kurkumajauhetta)
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • sitruunaruohoa paloina
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • muutama rkl suolapähkinöitä kevyesti murskattuna
  • 2 tl hunajaa
Laita lohi (tai tofu/kana) marinadiin ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Paista fenkolia, sipulia, kurkumaa, valkosipulia, sitruunaruohoa ja chiliä kuumassa öljyssä, kunnes saavat aavistuksen väriä. Lisää kukkakaali ja perunat ja paista niitäkin kovalla lämmöllä muutama minuutti. Alenna lämpöä, lisää kala marinadeineen ja paista, kunnes kala on kypsää. Poista sitruunaruohon palat. Lisää viinietikka, hunaja ja suolapähkinät ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti