sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Uunijuurekset ja fetaa


Voit vaihtaa tämän ruoan juurekset toisiksi, jos nämä eivät sinulle maistu. Voit myös jättää chilin pois tai laittaa chilikastiketta majoneesiin. Jos et pidä korianterista, voit vaihtaa sen rucolaan tai persiljaan tai jättää kokonaan pois vihreät ruoan päältä.
  • 500 g perunaa kuorittuna ja kuutioina
  • 500 g palsternakkaa kuorittuna ja kuutioina
  • isohko bataatti kuorittuna ja kuutioina
  • punasipulia lohkoina
  • purkki kikherneitä valutettuna
  • chiliä, poista kannat
  • solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl rosmariinia
  • reilusti oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • pkt fetaa muruina
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl vaaleita sesaminsiemeniä (voit jättää poiskin)
  • silputtua tuoretta korianteria
Laita oliiviöljyä kulhoon, lisää rosmariini ja pyöräytä siinä juurekset, sipuli, kikherneet, chili ja valkosipuli siten, että kaikki kasvikset saavat öljyä pinnalleen. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja ripota sormisuola päälle. Paista 200 asteessa 30-40 min tai kunnes tuntuvat tikulla koettaessa pehmeiltä. Sekoita välillä! Ota pelti uunista ja ripota päälle feta, hunaja ja sesaminsiemenet. Paista vielä 10 min. Ripota päälle korianteri.
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 rkl limemehua
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muun ruoan valmistuksen ajan.

Tarjoa juurekset ja feta majoneesin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti