maanantai 24. helmikuuta 2020

Parsaa ja perunaa vähän kuin janssonin tapaan


Nyt täytyy syödä perunaa, kun ostin pussin puikuloita ja muutama näytti jo merkkejä itämisestä. Tähän ohjeeseen sain inspiraation Lidlin uusimmasta ruokalehdestä.
  • 8 - 10 isohkoa keitettyä perunaa
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl öljyä
  • prk anjovista
  • nippu vihreää parsaa, poista puutuneet osat, pilko suupaloiksi ja kypsennä (mikrossa)
  • dl maitoa
  • ripaus muskottipähkinää ja mustapippuria
  • 100 g hyvää sinihomejuustoa (meillä Roquefort papillon)
  • 100 g voimakasta juustoraastetta (meillä Appenzeller extra)
  • 100 g punajuuria kuutioina
  • dl vihreää pestoa
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää anjovis liemineen ja sekoita, kunnes anjovis sulaa. Kuumenna maito ja lisää sinihomejuusto, sekoita kunnes juusto sulaa. Mausta muskotilla ja pippurilla. Muussaa perunat sinihomejuustoseoksen kanssa. Sekoita mukaan sipuliseos ja parsat. Kaada uunivuokaan. Sekoita keskenään punajuuret ja pesto ja levitä perunaseoksen päälle. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista 225 asteessa 15 in tai kunnes juusto on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti