maanantai 30. maaliskuuta 2020

Peruna-papucurry


Vieläkin tuskailen itävien perunoiden kanssa. Tällä ohjeella päästään lopuistakin (herkullisesti) eroon.
  • 400 g perunaa kuorittuna ja kuutioina
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 parsakaaali kukintoina
  • 3 mustaa kardemummaa
  • kanelitanko
  • 1 prk kookosmaitoa
  • punainen paprika suikaleina
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • prk valkoisia isoja papuja (joko tomaattiöljyssä liemineen tai suolaliemessä olevat valutettuna)
  • punaista chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • tuoretta korianteria silppuna
  • pala tuoretta kurkkua kuorittuna ja suikaleina
  • kourallinen suolapähkinöitä kevyesti murskattuna
Paista sipulia, valkosipulia, kardemummaa ja kanelia kuumassa öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää perunat ja paista vielä hetki sekoitellen. Lisää kookosmaito (ja tarvittaessa vettä siten, että perunat peittyvät). Anna kiehua 5 min. Lisää parsakaali ja jatka keittämistä, kunnes perunat ja parsa ovat melkein kypsiä. Lisää kalakastike, hunaja ja pavut ja keitä kasvikset kypsiksi. Lisää paprika, chili, inkivääri, korianteri, kurkku ja suolapähkinät ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti