torstai 9. huhtikuuta 2020

Kierrepullat


"Mitään ei heitetä pois" meni tänään ehkä melkein liian pitkälle, kun yhdestä hiivapalasta riitti vaikka mihin...kun en poiskaan raaskinut heittää. Meitä on vain kaksi ihmistä pääsiäisenä syömässä ja pakastin on täynnä, joten tein vain puolikkaan blinitaikinan (blineihin tulee ohje huomenna). Siihen meni hiivapaketin puolikkaasta puolet. Toinen puolikkaan puolikas menee tänään pizzapohjaan. No sitten jäi vielä se "kokonainen" puolikas. Kaivelin vanhoja leivontaohjeita ja sieltä löytyi sellainen ohje, jonka pystyi puolittamaan eli hyödyntämään tuon puolikkaan hiivapaketin. Ja kun kaapista vielä sattui löytymään muffinsivuokia, niin ei muuta kuin leipomaan. Kyllä nyt on emäntä itsestään ylpeä!
  • 75 g juoksevaa margariinia
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja (tavallisetkin tietysti käyvät)
  • 25 g hiivaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 1 muna
  • 3 rkl sokeria
Sekoita keskenään jauhot ja margariini. Sulata hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna kohota tunnin verran.
  •  50 g pehmeää voita
  • dl tomusokeria
Sekoita hyvin keskenään.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, n. 1,5 cm paksuksi. Levitä täyte päälle. Kääri rullalle ja leikkaa noin 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita paperisiin leivosvuokiin.
  • voiteluun muna
Voitele kierteet munalla ja paista 225 asteessa 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti