tiistai 7. huhtikuuta 2020

Kylmäsavulohi-parsalasagne


Koska rakastan tomaattia, laitoin sitä tähänkin, vaikka lohilasagnen voi yhtä hyvin tehdä myös valkoisena eli jättää tomaatit pois. Voit tehdä tämän myös lohifileestä, poista nahka ja kuutioi ja lisää kermakastikkeen sekaan. Tankoparsan voit halutessasi vaihtaa kypsennettyyn parsakaaliin. Juustoraasteeksi voit valita mitä juustoa haluat. Ja toki tämän voi tehdä kasvisversiona (esim. vihreitä linssejä tai valkoisia papuja lohen tilalle) tai vaikka kanasta. Mutta sitten ei tietenkään ole enää kyseessä kylmäsavulohilasagne..

Ostin tankoparsat Lidlistä ja ne olivat aavistuksen verran nahistuneet. Vetreytin ne leikkaamalla vähän kantaa pois ja laittamalla ne muutamaksi tunniksi jääkylmään veteen.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl jauhoja
  • 150g kylmäsavulohta silppuna
  • 1 prk kuohukermaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 tl timjamia
  • ripaus muskottia, suolaa ja mustapippuria
  • 70 g sinihomejuustoa
  • nippu vihreää parsaa pilkottuna suupaloiksi ja kypsennettynä
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • rkl hunajaa
  • lasagnelevyjä
  • parmesanraastetta
  • (1 tl tryffeliöljyä)
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää savulohi ja paista hetki. Lisää jauhot, kerma, vesi ja balsamico ja keittele välillä sekoitellen, kunnes kastike vähän saostuu. Lisää sitten mausteet ja murennettu homejuusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää parsa ja sekoita. Sekoita keskenään hunaja ja tomaatit.

Esikeitä lasagnelevyjä pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Kokoa lasagne: pohjalle 1/2 valkokastikkeesta ja muutama rkl tomaattia, päälle lasagnelevyjä, Toista ja jos haluat ripauksen ylimääräistä ylellisyyttä lasagneen, pirskota toisen valkokastikekerroksen päälle tl tryffeliöljyä. Lasagne toimii tietysti ilman sitäkin, mutta erityisen hyvää lasagnesta tulee, jos lisäät tryffeliöljyn mukaan. Sitten päälle kerros lasagnelevyjä, loppu tomaatti ja juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa 30 min tai kunnes ruoka on kuplivaa ja juusto on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti