keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Mantelikana ja cashewkasvikset

En ihan hirveästi välitä kanasta, mutta tämä oli hyvää. Mantelikanaa voisi tarjota muunkin kuin tämän itämaisen lisukkeen kera. Esimerkiksi perunamuusi ja parsa toimisivat hyvin.

Jos et halua syödä kanaa, voit tarjota cashewkasvisten kanssa vaikka paistettua lohta.
  • 400 g kanan sisäfilettä
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 60 g mantelijauhoja
  • suolaa ja pippuria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita suola ja pippuri mantelijauhoihin ja kääntele fileet ensin öljyssä ja sitten mantelijauhoissa. Laita uunipellille paperin päälle ja paista 25 min tai kunnes ovat kypsiä.
  • kourallinen cashewpähkinöitä
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1 parsakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  • 1 sipuli suikaleina
  • muutama herkkusieni viipaleina
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 1 porkkana suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 3 rkl vettä
  • tl hunajaa
  • tarjoiluun keitettyä riisiä
Sekoita kalakastike, osterikastike, vesi ja hunaja keskenään. Kuumenna wok ja paista cashewpähkinöitä kovalla lämmöllä, kunnes ne saaavat väriä. Kaada talouspaperin päälle odottamaan. Kuumenna öljy ja lisää kaikki kasvikset. Paista, kunnes saavat vähän väriä. Lisää kastike ja paista vielä hetki. Lisää pähkinät ja riisi ja sekoita.

Tarjoa kana kasvisriisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti