torstai 30. huhtikuuta 2020

Nakkeja, sardiiniperunasalaattia ja rieskaa


Me olemme perinteisesti syöneet vappulounaan vappuaattona. Vapun päivää on vietetty vapaapäivänä, asettamatta sille sen kummempia tavoitteita. Emme tehneet tähän poikkeusta nytkään. Eli tänään ahmimme nakit ja perunasalaatit, huomenna sitten jotain ihan muuta. Koska vappulounaamme  on oikeastaan enemmän päivällinen, tämä on vähän ruokaisampi versio perinneversiosta.
  • 1 kg perunoita kuorittuna ja kuutioina
  • 1 nippu vihreää parsaa, poista kuivat kannat ja pilko suupaloiksi
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • kourallinen mustia kalamataoliiveja
  • rkl kapriksia
  • prk sardiineja tomaattikastikkeessa silputtuna ja kastikkeineen
  • tl timjamia
  • mustapippuria
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaista balsamico viinietikkaa
  • ripaus sormisuolaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 tl hunajaa
  • tarjoiluun paistettuja nakkeja ja lämmitettyjä isoja rieskoja
Keitä perunat ja anna jäähtyä. Kypsennä parsa (mikrossa) ja anna jäähtyä. Kuullota sipuli ja valkosipuli ruokalusikallisessa öljyä ja anna jäähtyä. Sekoita loppu öljy, viinietikka, suola, dijonsinappi ja hunaja keskenään. Sekoita salaatin ainekset jäähtyneinä ja lisää kastike. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Kaada salaatti puhtaaseen tarjoiluastiaan (esteettisistä syistä en yleensä koskaan tarjoa salaattia siinä astiassa, jossa se on sekoitettu) Kääräise salaattia ja nakkeja rieskojen sisään ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti