perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen blinit


En olekaan tänä vuonna vielä tehnyt blinejä. Yleensä niitä on syöty jo helmikuussa. No, sitä herkullisempia ne ovat nyt. Tein vain puolikkaan taikinan, koska meitä on vain kaksi syöjää. Tuplaa ainekset, jos syöjiä on neljä.
  • 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 muna eroteltuna
  • 10 g hiivaa
  • 1 rkl voita
  • 1/2 tl suolaa
Sekoita jauhot keskenään. Kuumenna 1/2 maidosta kädenlämpöiseksi ja sulata siihen hiiva. Lisää hiivaseos jauhoihin ja sekoita. Lisää muna, voi ja suola ja anna kohota vähintään kuusi tuntia tai mieluusti yön yli. Hyvissä ajoin ennen paistamista (noin tunti), kiehauta loppu maito ja lisää se lämpimänä taikinaan. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan juuri ennen paistamista. Paista voissa rapeiksi molemmin puolin. Jos taikina on liian paksua, lisää tilkka maitoa tai olutta.

Lisukkeet
  •  mätiä
  • hunajasmetanaa
  • punajuuria
  • suolakurkkua
  • voissa kuullotettua sipulia ja valkosipulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti