lauantai 11. huhtikuuta 2020

Maissi-chilipiiras jauhelihalla tai soijarouheella


Tämä piiras on meillä klassikkoruoka, jota olen tehnyt jo 80-luvun puolivälistä asti säännöllisen epäsäännöllisesti. Tästä saa kasvisversion helposti: vaihda jauheliha 2 desilitraan tummaa soijarouhetta. Lisää soijarouhe ja dl vettä kastikkeeseen loppuvaiheessa, anna hautua 5 min (voit lisäksi maustaa rkl balsamico viinietikkaa ja rkl soijakastiketta). Juustoraasteeksi voit valita mitä tahansa, meillä tykätään nykyisin voimakkaista juustoista, mutta ihan hyvin toimii 80-l käyttämäni sininen emmentalkin, jos muuta ei ole tarjolla. Jos et tykkää tulisesta, voit vaihtaa tuoreen chilin haluamaasi chilikastikkeeseen.

Tämä on erittäin helppo tehdä!

Taikina
  • 1,5 dl juoksevaa margariinia
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
Sekoita hyvin ja painele piirakkavuoan pohjalle. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
  • 400 g naudan paistijauhelihaa kypsennettynä (itse kypsennän mikrossa ja kaadan nesteen pois, mutta voit tietysti ruskistaa myös paistinpannulla)
  • 1 iso sipuli silppuna
  • solovalkosipulinkynsi silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 tl kuminaa
  • 2 rkl öljyä
  • prk tomaattimurskaa
  • rkl kaakaojauhoa tai muutama pala tummaa suklaata (voit jättää poiskin)
  • pieni prk maissia valutettuna
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa, mustapippuria, basilikaa
  • juustoraastetta (meillä voimakas cheddar)
Kuullota sipuli, chili ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaatti, kaakao ja kypsä jauheliha ja keittele 10 min. Lisää maissi ja keittele vielä 5 min. Mausta. Kaada esipaistetulle pohjalle ja ripota juustoraaste päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes juusto on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti