Tänään leivoin leipää ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Ei huvittanut syödä riisiä ja ruisleipä ei olisi tämän kanssa käynyt, joten pakko oli ottaa lusikka kauniiseen käteen ja vääntää patongit ihan itse. Hyvää tietysti oli, vaikka itse sanonkin.
- 2 rkl sesaminsiemeniä...paahda kuivalla pannulla, kunnes saavat vähän väriä
- kukkakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
- sipuli suikaleina
- solovalkosipuli silppuna
- chili silppuna
- inkivääriä silppuna
- 2 rkl sesamöljyä
- pari tl soijakastiketta (maista, määrä riippuu kukkakaalin koosta)
- tuoretta korianteria silppuna
- Juustopatongit
- 4 dl vettä, lämmitä kädenlämpöiseksi
- 50 g hiivaa
- 1,5 tl suolaa
- 3/4 dl ruokaöljyä
- n. 10 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
- sinihomejuustoa ja/tai mozzarellaa
- pinnalle vettä ja esim. unikonsiemeniä (tai juustoraastetta)
Käännä leikkuukohdat alassuin pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä 15 min. Voitele vedellä, ripota päälle unikonsiemenet/juusto ja paista 225 asteessa 15 min tai kunnes leivät ovat kauniin värisiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti