perjantai 24. huhtikuuta 2020

Sesamkukkakaali ja juustopatonkia

Tänään leivoin leipää ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Ei huvittanut syödä riisiä ja ruisleipä ei olisi tämän kanssa käynyt, joten pakko oli ottaa lusikka kauniiseen käteen ja vääntää patongit ihan itse. Hyvää tietysti oli, vaikka itse sanonkin.
  • 2 rkl sesaminsiemeniä...paahda kuivalla pannulla, kunnes saavat vähän väriä
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • pari tl soijakastiketta (maista, määrä riippuu kukkakaalin koosta)
  • tuoretta korianteria silppuna
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes saavat vähän väriä. Lisää dl vettä ja jatka paistamista, kunnes kukkakaali pehmenee. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää muut aineet ja sekoita.

  • Juustopatongit
  • 4 dl vettä, lämmitä kädenlämpöiseksi
  • 50 g hiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 3/4 dl ruokaöljyä
  • n. 10 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
  • sinihomejuustoa ja/tai mozzarellaa
  • pinnalle vettä ja esim. unikonsiemeniä (tai juustoraastetta)
Sulata hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaten, kunnes taikina vähän irtoaa käsistä. Anna kohota liinan alla 30 min. Jaa taikina neljään osaan ja painele käsillä kapeahkoiksi levyiksi. Levitä keskelle juustoa ja taita sitten reunat päälle ja nipistele kiinni.
Käännä leikkuukohdat alassuin pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä 15 min. Voitele vedellä, ripota päälle unikonsiemenet/juusto ja paista 225 asteessa 15 min tai kunnes leivät ovat kauniin värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti