perjantai 24. huhtikuuta 2020

Lohi-kurpitsawok ja paistetut nuudelit


Käytin tässä ruoassa nuudeleina tuorepastaa, mutta voit käyttää mitä tahansa nuudeleita. Muista, että et keitä niitä yli, sillä ne kypsyvät vielä paistamisen yhteydessäkin. Halutessasi voit tietysti tarjota ruoan myös keitetyn (jasmin)riisin kera.
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • kurkumaa silppuna (tai tl jauhetta)
  • chiliä silppuna
  • 1 fenkoli suikaleina
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 myskikurpitsa kuorittuna ja kuutioina
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • prk kookoskermaa
  • dl vettä (tai enemmän tarvittaessa)
  • 3 rkl kalakastiketta
  • muutama kaffirlimen lehti silppuna (tai rkl limemehua)
  • 400 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl hunajaa
  • tuoretta thaibasilikaa tai korianteria
  • pkt tuoretagliatelleja, leikkaa nauhat puoliksi, kypsennettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • 1 muna
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 2 rkl osterikastiketta
Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli, fenkoli, kurkuma (jos käytät jauhetta, lisää se vasta yhdessä kurpitsan kanssa). ja chili ja paista kovalla lämmöllä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää myskikurpitsa ja currytahna ja paista vielä hetki. Alenna lämpöä, lisää kookoskerma, kalakastike, kaffirlime ja sen verran vettä, että kurpitsan palat peittyvät. Anna hautua välillä sekoitellen, kunnes kurpitsa on kypsää. Lisää lohikuutiot ja jatka keittämistä, kunnes kypsyvät. Mausta hunajalla ja yrteillä. Kypsennyksen loppuaikana sekoita muna, maapähkinävoi, osterikastike ja soijakastike keskenään. Kuumenna öljy ja paista pastaa hetki. Lisää munaseos ja paista sekoitellen, kunnes ainekset ovat kuumia. Tarjoa paistetut nuudelit lohiwokin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti