torstai 11. kesäkuuta 2020

Grillattu salaatti

Me emme yleensä suuremmin nauti grilliherkuista, mutta nyt kun meillä on uusi terassi ja grilli siirretty sinne, pakkohan se on edes kerran kesässä grillata. Tämä ohje on kahdelle.
  • kourallinen saksanpähkinöitä, paahda kuivalla pannulla hetki, kunnes saavat vähän väriä
  • 1 roomansalaatti, voitele (sesam)öljyllä
  • kourallinen pehmeitä taateleita silputtuna
  • muutama rkl sinihomejuustoa muruina
  • solovalkosipuli hienona silppuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl hunajaa
  • rkl valkoviinietikkaa
  • pari rkl voita
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • hyvää vaaleaa leipää viipaleina (Fazerilla on uutta vaaleaa hapanjuurileipää, johon tykästyimme löydettyämme sitä ensimmäisen kerran tällä viikolla S-marketin paistopisteestä)
Sekoita voi ja sitruunamehu keskenään. Sekoita pähkinät, sinihomejuusto, valkosipuli, taatelit, öljy, hunaja ja viinietikka keskenään.

Kuumenna grilli. Grillaa salaattia välillä pihdeillä käännellen, kunnes salaatti vähän pehmenee. Grillaa samalla leivät molemmin puolin rapeiksi. Levitä sitruunavoita leiville ja tarjoa homejuustoseos salaatin ja leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti