keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Mustapapuburgerit


Kun kaipaat helppoa kesäruokaa, burgerit ovat lyömättömiä...edellyttäen, että käytät valmiita sämpylöitä. Me söimme tuplaburgerit eli laitoimme sämpylän väliin kaksi pihviä kummallekin, pienempään nälkään pihvejä riittää tästä neljälle.
  • prk mustia papuja, valuta, huuhtele ja valuta uudelleen
  • 1 muna
  • 3/4 dl ruiskorppujauhoja
  • valkosipulia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl chipotlekastiketta (tai jos et tykkää tulisesta, 1 tl savupaprikajauhetta ja jätä myös chilikastike pois)
  • punasipulia suikaleina
  • majoneesia
  • 1 tl dijon sinappia/hampurilainen
  • 1 paistettu muna/hampurilainen
  • avocado / syöjä (jos käsittelet avocadot paljon ennen syömistä, pirskota pinnalle sitruunamehua, että eivät tummu
  • 1/2 rkl tomaattipyreetä/hampurilainen
  • kourallinen puolitettuja kirsikkatomaatteja + tl hunajaa + ripaus sormisuolaa / syöjä
  • haluamiasi sämpylöitä puolitettuna ja lämmitettynä
  • (kooos)öljyä paistamiseen
Painele pavut perunasurvimella karkeaksi tahnaksi. Lisää muna, korppujauhot, valkosipuli ja chilikastikkeet ja sekoita. Laina jääkaappiin tunniksi. Muotoile sitten pihveiksi, taikinasta tulee neljä pienehköä pihviä.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää punasipuli ja paista, kunnes alkaa saada väriä. Jaa sipuli pannulla neljään lohkoon ja paina päälle hampurilaispihvi siten, että sipulit jäävät kunkin pihvin alle. Paista n. 5 min ja käännä. Paista myös toista puolta 5 min tai kunnes massa kypsyy ja pihvit ovat kauniin värisiä. Kokoa hampurilaiset: pihvi, kananmuna, majoneesia, sinappia ja tomaattipyrettä leivälle, paina kansi paikalleen, Tarjoa avocadon ja tomaattien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti