maanantai 15. kesäkuuta 2020

Lohikeitto itämaisin maustein



Normaalisti tähän mennessä kesää on syöty useampi lohikeittoannos, koska sitä on aina tarjolla erilaisissa kesätapahtumissa. Nyt ei ole ollut tarjolla sen kummemmin tapahtumia kuin keittoakaan, joten tein lohikeiton itse. Pidän ihan perinteisestä lohikeitostakin, mutta lohikeitto itämaisin maustein on superherkkua. Kuohukerman voit halutessasi vaihtaa kookoskermaan ja tillin korianteriin.

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniö
  • iso sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • chiliä silppuna
  • porkkana kuorittuna ja kuutioina
  • muutama uusi peruna kuutioina
  • pieni parsakaali kukintoina ja kukinnot pilkottuna suupaloiksi
  • prk kuohukermaa
  • pari dl kiehuvaa vettä
  • 1/2 dl osterikastiketta
  • 400 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl limemehua
  • tillisilppua
  • loraus kalakastiketta
  • mustapippuria
Paista febkolia, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, porkkanaa ja chiliä öljyssä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää perunat ja paista hetki. Lisää kerma, osterikastike ja vesi ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää parsakaali ja keitä, kunnes perunat ja parsakaali ovat kypsiä. Lisää lohi ja keitä, kunnes lohi on kypsää. Mausta limellä, tillillä ja pippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti