keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Lohiburgerit pimientos de padron


Tänään syötiin fuusioruokaa...lohi on maustettu itämaisin maustein, mutta kera tarjotaan pikkupaprikoita meksikon tyyliin. Lohen voit tietysti maustaa miten haluat, eli jos ei itämaan tietäjät tämän osalta kiinnosta, mausta vaikka suolalla ja pippurilla.
  • 400 g lohipala, poista nahka ja kuutioi
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 4 rkl osterikastiketta
  • rkl balasmico valkoviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 tl suolaa
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi
  • pussi pimientos de padron paprikoita
  • jalopenoja tai muita tuoreita chilejä oman maun mukaan
  • solovalkosipuli silppuna
  • punasipuli suikaleina
  • oliiviöljyä
  • dl majoneesia
  • rkl limemehua
  • 1 tl dijon sinappia
  • hyviä sämpylöitä lämmitettynä
  • tuoretta korianteria silppuna
Huuhtele ja kuivaa paprikat ja jalopenot (jos et kuivaa, roiskuvat ikävästi, kun laitetaan kuumalle pannulle öljyyn). Itse pesin nämä paria tuntia ennen ruoanlaiton aloitusta ja jätin lävikköön valumaan. Poista kannat kaikista ja puolita jalopenot. Sekoita majoneesi, limemehu ja sinappi ja laita jääkaappiin maustumaan ruoanlaiton ajaksi. Kuumenna öljyä paistinpannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli saa vähän väriä. Käännä levy täysille ja lisää paprikat. Paista välillä sekoitellen, kunnes saavat vähän väriä. Alenna lämpöä, lisää lohi marinaideineen ja paista, kunnes lohi on kypsää, Lisää korianteri. Laita lohi-paprikaseos ja majoneesia leipien väliin ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti