tiistai 8. syyskuuta 2020

Munajuusto-kurpitsacurry


 

Meillä on nyt paistettuna pari pellillistä kurpitsaa. Tähän ruokaan käytin sesamöljyssä paistettuja kurpitsoja, jotka oli maustettu garam masalalla, hunajalla ja suolalla. Jos paahdat kurpitsat uunissa ilman mausteita, lisää mausteet suoraan ruokaan. Ostin (tietysti) liian suuren munajuustopalan maatilatorilta ja nyt sitten hädissäni yritän käyttää sen pois. Suomalaiset muna- ja leipäjuustot toimivat hyvin curryissa, joten tähän se sopi hienosti. Voit vaihtaa sen tofuun, loheen tai papuihinkin.

  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 tl fenkolia
  • 1 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • muutama peruna ohuina suikaleina
  • pieni kukkakaali ohuina viipaleina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl vihreää thaicurrykastiketta
  • 1 rkl tamarindkastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • pari dl munajuustokuutioita
  • 3 dl paahdettuja kurpitsakuutioita, muussaa haarukalla
  • (dl punaisia viinimarjoja...voit jättää poiskin tietysti...minä laitoin nämä, koska keräsin tämän verran viikonloppuna ja en keksinyt mihin muuallekaan ne laittaisin, ovat sopivan happaman makeita suolaisiinkin ruokiin)
  • tuoretta inkivääriä silputtuna
  • punaista chiliä silppuna
Kuumenna öljy wokissa. Lisää fenkolin ja sinapinsiemenet ja anna paistua, kunnes sinapinsiemenet alkavat poksahdella. Lisää aineet kookoskermaan asti ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes saavat vähän väriä. Lisää aineet munajuustoon asti, kiehauta ja anna kiehua hetki, kunnes peruna on kypsää. Lisää juusto ja kurpitsa (ja marjat ja sekoita lämpimäksi) Lisää inkivääri ja chili ja tarjoa. Oikein nälkäisille voi tarjota riisiä lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti