Vannoin tässä hetki sitten, että tämän syksyn osalta sienien syöminen riittää. No, sitten käytiin mökillä, poimin orakkaita ja vähän muutakin ja loppu on historiaa.
Lasagneohjeiden jakaminen tuntuu vähän turhalta, koska lasagnehan on eräänlainen pyttipannu. Siihen voi laittaa kaiken, mikä kaapista löytyy ja vähänkään tuntuu ruokaan sopivan. Kaikki osaset ovat siis vaihdettavissa tai poisjätettävissä, kunhan lasagnessa on tomaattikastike, valkokastike, lasagnelevyjä ja juustoraastetta. Ja itse asiassa tomaattikastikkeenkin voi jättää pois ja tehdä valkoista lasagnea. Tällä kertaa kuitenkin mukana on myös tomaattia ja jauhelihaakin. Jauhelihan voit jättää pois tai vaihtaa sen vaikka soijarouheeseen. Samoin voit valita haluamasi juustot, minä laitoin, mitä jämiä kaapissa sattui olemaan. Ruoanlaitto ei ole kovin vakavaa, jos käytät hyviä aineksia, lopputuloskin on aina hyvää. Itse esikeitän täysjyvälasagnelevyjä pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Jos et tee tätä, paistoaika on vähän pidempi.
- reilu litra orakkaita, suppilovahveroita ja/tai kanttarelleja (meillä oli näitä kaikkia kolmea, eniten orakkaita)
- 1 rkl voita
- 1 tl sormisuolaa
- 1 prk kirsikkatomaatteja liemineen (säilyke)
- reilu prk vettä
- laakerinlehti
- kanelitanko
- 3 rkl balsamico viinietikkaa
- iso pala selleriä kuutioina
- 1 porkkana kuutioina
- muutama salottisipuli silppuna
- chiliä silppuna
- solovalkosipuli silppuna
- 300 g kypsennettyä paistijauhelihaa
- 1 rkl soijakastiketta
- mustapippuria
- 2 tl hunajaa
- 1 tl tryffeliöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- (suolaa)
- 2 rkl hyvää oliiviöljyä
- 2 rkl jauhoja
- 5 dl rasvatonta hylamaitoa
- 4 rkl maustettua tuorejuustoa (koska sitä sattui olemaan)
- 3 rkl sinihomejuustoa (koska sitä sattui olemaan)
- ripaus muskottia
- hyvää juustoraastetta (meillä gruyere...arvasit varmaan: koska sitä sattui olemaan)
- täysjyvälasagnelevyjä esikeitettynä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti