tiistai 20. lokakuuta 2020

Kukkakaali-cashewtortillakakku

 

Tämän ohjeen inspiraatio on muistaakseni Glorian ruoka&viinilehdestä. Tämä on (tietenkin) oma versioni aiheesta. Halutessasi voit tehdä tästä myös burritokset eli täyttää tortillat, rullata ne ja laittaa rinnakkain uuninpellille ja päälle tomaattia ja feta. Minä teen usein kakun muodossa, koska silloin on helppo käyttää täyte tasaisesti.

  • 1 isohko kukkakaali kukintoina ja kypsennettynä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • sipuli suikaleina
  • paprika suikaleina
  • 1 rkl öljyä
  • tl juustokuminaa
  • prk haluamiasi papuja valutettuna (esim. kidney tai mustapavut)
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • ruukku korianteria silppuna
  • pkt tortilloja
  • pkt fetaa muruina
  • pieni prk paseerattuja tomaatteja ja tl hunajaa (tai reilu dl kaupasta ostettua valmista tomaattisalsaa)
Cashewtahna
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 limen mehu
  • 1/2 dl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 1/2 dl vettä
Laita cashewt kulhoon, kaada vettä päälle niin, että peittyvät ja laita yön yli jääkaappiin. Kun alat tekemään ruokaa, kaada vesi pois, lisää muut aineet ja soseuta tehosekoittimella.

Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, paprika ja kumina öljyssä. Lisää pavut, savupaprika, korianteri ja kukkakaalit ja sekoita. Levitä uunivuoan pohjalle ensin kukkakaaliseosta ja cashewtahnaa  ja sitten tortillakerros. Toista, kunnes kaikki täyte ja tortillat on käytetty, jätä päällimmäiseksi tortillakerros. Kaada päälle tomaatit ja hunaja ja sen päälle feta. Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes ovat läpeensä lämpimiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti