torstai 22. lokakuuta 2020

Thaiwok ja fenkoliriisiä

 

Fenkolinsiemenet ovat suurta herkkuani. Ne sopivat kaiken kanssa: kalaan, kanaan, kasvisruokiin. Wokkiriisiin voisi hyvin käyttää myös tähtianista tai mustaa kardemummaa, joissa on samankaltainen maku, mutta minä laitoin fenkolia.

Voit tehdä tämän kalasta, kanasta tai tofusta. Tofun ja kalan voit lisätä suoraan wokiin loppuvaiheessa ja paistaa hetken. Käytin tällä kertaa kanaa ja paistoin sen erikseen, koska sen kypsyminen vie kauemmin kuin kasvisten ja halusin siihen kauniin pinnan.

  • 400 g kanafileitä saksittuna suikaleiksi/lohta, poista nahka ja kuutioi/tofua
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl limemehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • kanan paistamiseen (sesam)öljyä
Laita ainekset (paitsi öljy) jääkaappiin marinoitumaan yön yli. Paista kana öljyssä kypsäksi ja kauniin väriseksi.
  • 2 rkl sesamöljyä
  • iso sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • parsakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  • 1 tl peruna- tai maissijauhoja
  • 1 pieni prk kookosmaitoa
  • 1 rkl vihreää thaicurrykastiketta
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • punaista chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • thaibasilikaa (tai korianteria) silppuna
  • kahvikupillinen jasminriisiä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • suolaa
Keitä riisi, fenkoli ja ripaus suolaa riisipakkauksen ohjeen mukaan.

Kuumenna öljy wokissa. Lisää kasvikset ja paista täysillä, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää kookosmaito, curry, tomaatti, kalakastike ja paprika ja keitä hetki. Nosta pois liedeltä, lisää muut aineet ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti