sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Kurpitsa-valkohomejuustokastike sieniraviolien kera


Tattitäytteiset tuoreraviolit ostin kaupasta. Jos sinun kaupassasi ei ole tällaisia ylellisyyksiä, osta vaikka juustotortellineja ja mausta kastike tryffeliöljyllä.

Suuri oranssi kurpitsa on naapurin kasvimaalta. Kurpitsa oli ensin muutaman päivän ulkona auringossa ja sen jälkeen pari viikkoa sisällä. Erittäin hyvin säilyy tällä konstilla. Olisi toki säilynyt pidempäänkin, mutta päätin tänään tehdä tällaista "melkeinsadonkorjuupastaa". Loput (eli yli puolet) kurpitsat kuutioin, sekoitin sekaan garam masalaa, hunajaa, sormisuolaa ja sesamöljyä ja paahdoin kypsäksi 200 asteessa (vajaa 30 min). Nämä uunipaahdetut herkut laitoin pakasteeseen odottamaan käyttöä. Voit halutessasi tietysti vaihtaa kurpitsan johonkin muuhunkin kurpitsaan, esim. butternut kurpitsaan.

Tämä ohje on kahdelle

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • kurpitsaa suikaleina
  • chiliä silppuna
  • 3 rkl voita
  • 2 tl rosmariinia
  • 100 g briejuustoa kuutioina
  • suolaa, mustapippuria
  • ravioleja pussin ohjeen mukaan keitettynä
Kuumenna voi paistinpannussa tai wokissa. Lisää kasvikset ja rosmariini ja paista kovalla lämmöllä sekoitellen, kunnes kurpitsa on kypsää ja sipuli pehmeää ja kasvikset saavat vähän väriä. Lisää brie ja loraus vettä ja sekoita kastikkeeksi. Mausta ja sekoita ravioileihin ja tarjoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti