perjantai 16. lokakuuta 2020

Kaali-maapähkinäwok

Laitoin wokiin tänään lohta. Lohen voit korvata tofulla tai vaikka paistetulla kanalla. Minulla on outo pakkomielle laittaa aina kaaliruokiin kuminaa. Jos et tykkää kuminasta, jätä se pois.

  • 400 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 2 rkl limemehua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl vihreää thaicurrytahnaa
  • rkl hunajaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tamarindkastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl vettä
Lämmitä ja laita odottamaan
  • 2 rkl (kookos)öljyä
  • 1 tl kuminaa
  • 1/2 pieni valkokaali suikaleina
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • 1 bataatti kuorittuna ja suikaloituna
  • punaista chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • korianteria silppuna
Kuumenna öljy wokissa. Lisää kumina ja kasvikset chiliin asti ja paista kuumalla lämmöllä sekoitellen, kunnes bataatti kypsyy ja kasvikset alkavat saada vähän väriä. Lisää kastike ja kiehauta. Lisää lohi marinadeineen ja paista, kunnes lohi on kypsää. Nosta pois levyltä ja lisää chili, inkivääri ja korianteri ja tarjoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti