tiistai 15. maaliskuuta 2022

Kylmäsavulohipiiras

Tein taas piirasta Frankensteinin tapaan eli käytin lehtitaikinalevyjä ja liistaroin ne isoksi piiraaksi. Tällä kertaa laitoin piiraaseen vähän kaikkea jääkaapista eli kaikkea sellaista, mikä oli pakko käyttää parin seuraavan päivän sisällä...tämä ruoka kun riittää vähintään kahdeksi päiväksi. Ja itse asiassa piiraasta tuli tällä kertaa jopa ihan kaunis, kun keksin käyttää ylijäämälevyt suikaleina. Viimeksi yritin liistaroida levyt sellaisenaan piiraan päälle.

  • lehtitaikinalevyjä (mieluusti sellainen iso, jonka taitat puoliksi ja teet kauniin piiraan...mutta jos pakkasessa sattuu olemaan vain pieniä levyjä, näprää pikkupiiraita tai tee tällainen ruma piiras, kuten minä), kauli vähän ohuemmiksi
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • tl fenkolia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen saksanpähkinöitä kevyesti murskattuna
  • 150 g kylmäsavulohta silppuna
  • 100 g pinaattia
  • 1 rkl balsamico viinietikkaa
  • 1 mozzarellapallo silppuna
  • 1/2 prk tuorejuustoa
  • 1/2 pala fetaa silppuna (minulla oli pakkasessa yksi puolikas pala ja laitoin sen tähän ruokaan, ruoasta ei tule yhtään pahempaa, jos käytät kokonaisen fetapalan).
  • tl timjamia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 muna, riko rakenne
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja fenkolinsiemenet öljyssä. Lisää pähkinät ja lohi ja paista, kunnes lohi muuttuu vaaleanpunaiseksi. Lisää pinaatti ja sekoittele, kunnes pinaatti pehmenee. Lisää muut aineet ja puolikas kananmunasta ja sekoita. Levitä täyte piiraspohjalle ja taittele piiras kiinni joko kokonaan (jos käytät isoa levyä) tai niin kuin pystyt :) Voitele lopulla munalla piiraan pinta (pistele kokonaiseen levyyn haarukalla muutamia reikiä). Paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes piiras on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti