lauantai 12. maaliskuuta 2022

Salviakanaa ja parmesanpolentaa

 

Polenta on uusi tuttavuus, mutta ajattelin kokeilla tätä Italian keittiön klassikkoa. Ihan hyvää oli, mutta pysyn kyllä edelleen pastan kannalla.

Salviaa syödään, koska sitä jäi eilisestä yli, voit maustaa kanan myös muilla haluamillasi yrteillä, esim. rosmariinilla. Tryffeliöljyä taas syödään, koska se on niin hyvää :) Voit jättää tryffeliöljyn poiskin. Kana-annos on neljälle, polenta kahdelle. Meillä ylimääräkanat syödään huomenna.

  • 400 g kanan filepihvejä, leikkaa saksilla suupaloiksi
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
  • oliiviöljyä
  • sipuli suikaleina
  • valkosipuli silppuna
  • chili silppuna
  • parsakaali kukintoina ja kypsennettynä
  • kourallinen salvian lehtiä
  • 3 rkl maizenaa
Kuumenna öljyä ja paista sipulia, valkosipulia ja chiliä kunnes ne pehmenevät ja saavat vähän väriä.  Kaada kanojen ylimääräinen marinadi pois ja pyöräytä kanapalat maizenassa. Kuumenna öljyä toisessa pannussa ja paista kanoja ja salviaa, kunnes kana on kypsää ja saa kauniin värin. Lisää sipuliseos ja parsakaali ja sekoita.

Polenta kahdelle:
  • 1 dl polentaa ja 2 dl kiehuvaa vettä
  • rkl voita
  • kourallinen raastettua parmesania
  • 2 tl tryffeliöljyä
  • mustapippuria
Keitä polentaa 8 min sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa. Kun polenta on valmista, lisää voi, öljy, pippuri ja parmesan ja sekoita tasaiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti