tiistai 13. syyskuuta 2022

Tofu-munakoisowrapit

 

Eilen syötiin pikaruokaa (vihreitä papuja, sipulia, chiliä, valkosipulia, paprikaa ja leipäjuustoa teriyakikastikkeessa, maustettu balsamico valkoviinietikalla, sesaminsiemenillä ja hunajalla). Tänään vaihteeksi vähän vähemmän pikaista. Tämä on helppo ruoka sinänsä, mutta munakoisojen paistaminen vie hetken. Tein aamulla omenapiirakkaa ja paistoin siinä samalla munakoisot ruokaa varten.

  • rieskoja tai muita litteitä leipiä / tortilloja tarjoiluun (meillä Fazerin Street Food wrapit)
  • 1 munakoiso viipaleina
  • sesamöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • n. dl maapähkinävoita
  • 2 rkl soijakastiketta
  • loraus balsamico valkoviinietikkaa
  • tofua, kuivaa paperilla
  • silputtua korianteria
  • hunajaa
Laita kulhoon rkl sesamöljyä ja pyöräytä munakoisot siinä. Levitä uuninpellille ja paista 200 asteessa 15 -20 min, kunnes ovat pehmeitä.

Kuutioi ja paista tofu paistinpannulla öljyssä kauniin väriseksi.

Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää aineet, jotka mainittu ennen tofua (paitsi munakoiso) keitä välillä sekoitellen 20 min. Jos seos on liian paksua (et pysty sekoittamaan), lisää tilkka vettä. Lisää lopuksi munakoisot ja hunaja ja sekoittele lämpimäksi. Lisää vielä tofu ja korianteri.

Lämmitä leipäset ja kääri sisään kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti