lauantai 10. syyskuuta 2022

Paistettua kanaa ja kimchilättyjä

Saatiin kimchiä suoraan Koreasta, joten pakkohan sitä oli heti syödä. Tällä kertaa kimchi sujahti lättyihin. Me söimme lätyt kanan ja kukkakaalin kera, mutta voit tietysti tarjota vaikka lohen tai tofun kerakin.

  • kanafileitä, leikkaa suupaloiksi
  • chilikastiketta, hunajaa, viinietikkaa, suolaa
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti. 
  • 2 munaa
  • dl kimchiä
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • rkl sesamöljyä
  • rkl sesaminsiemeniä
  • 1 rkl vaalea misoa
  • 2 dl vettä
Sekoita ainekset ja anna vetäytyä tunnin verran. 
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • sesamöljyä
Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista sipulia, solovalkosipulia, chiliä ja inkivääriä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää kanat ja paista kanat kypsiksi. 

Paista paistinpannulla pieniä kimchilättyjä molemmin puolin muutama minuutti. Tarjoa kukkakaalin ja kanan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti