torstai 30. maaliskuuta 2023

Makean mausteista tofua ja kukkakaalia


Ostin uusimman Lantliv mat&vin bookazinen ja siinä oli korealaisen kanaruoan ohje. Muuntelin sen oman maun mukaan tofu-kukkakaaliversioksi ja hyvää oli, jos ei jopa loistavaa!   

Käytiin tänään kaupassa ja ostettiin tuoretta vaaleaa hapanjuurileipää. Tarjosin ruoan leivän kanssa, mutta yhtä hyvin toimii riisinkin kera. Munan voit jättää halutessasi pois ja tuoreen chilin voit vaihtaa chilikastikkeeseen.

  • pkt savutofua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl maissijauhoja tai perunajauhoja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 1 muna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • kukkakaali kukintoina ja kukinnot leikattuna ohuiksi viipaleiksi
  • 3 rkl ketsuppia
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl soijakastiketta
  • sesamöljyä
  • vaaleita sesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria silppuna
  • tarjoiluun leipää tai riisiä
Kuivaa tofu ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kananmunan kanssa. Sekoita keskenään jauhot, suola ja mustapippuri. Laita pakastepussiin. Nostele tofupalat munaseoksesta ja pistä pussiin. Ravistele, kunnes palat ovat peittyneet jauhoista. Paista sesamöljyssä kauniin värisiksi.

Sekoita keskenään kananmuna, joka jäi tofuista yli, ketsuppi, hunaja, viinietiiia, fariinisokeri, chili ja soijakastike. Kuumenna öljyä wokissa. Lisää valkosipuli, inkivääri, sipuli ja kukkakaali. Paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes kukkakaali on melkein kypsää. Lisää sitten sesamsiemenet ja paista vielä hetki. Lisää kastike ja sekoittele lämpimäksi. Lisää tofu ja korianteri ja tarjoa leivän (tai riisin) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti