torstai 1. kesäkuuta 2023

Kukkakaalia tomaattikastikkeessa ja rapsakkaa halloumia



Minä tarjosin tämän ruoan riisin kera. Yhtä hyvin toimii vaikka naanleivän kanssa. Jos tarjoat leivän kanssa, huolehdi siitä, että kastike ei ole liian ohutta (eli älä lisää vettä), jotta on helpompi syödä.

  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 3 mustaa kardemummaa
  • 1,5 dl cashewpähkinöitä
  • prk paseerattuja tomaatteja
  • 1.kukkakaali pilkottuna pienehköiksi paloiksi
  • 1 rkl garam masalaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pieni prk kookosmaitoa
  • (vettä)
  • 2 rkl voita
  • pkt halloumia raastettuna + tl öljyä
  • tarjoiluun riisiä tms
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, kardemumma ja pähkinät öljyssä. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää muut aineet veteen asti. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Sekoittele välillä. Lisää vettä, jos saostuu liikaa. Poista kardemummat. Lisää voi ja soseuta.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää halloumiraaste ja paista pari minuuttia. Sekoita vasta, kun halloumi on saanut vähän väriä ensimmäiselle paistopinnalle.

Sekoita kastike ja riisi keskenään ja ripota halloumi päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti