perjantai 9. kesäkuuta 2023

Raparperi-juustokakku



Tässä yhdistyvät kaikki, mitä loistavaan piirakkaan tarvitaan: kirpeys, makeus, pehmeys ja rapeus. Tämän voi yhtä hyvin tehdä omenista tai marjoistakin. Jos käytät marjoja, vähennä sokeria ja sekoita mukaan rkl perunajauhoja ja marjaseosta ei tarvitse keittää, kevyt murskaaminen riittää.

Raparperitäyte:

  • reilu puoli litraa raparperia paloiteltuna n. 2-3 cm paloiksi
  • dl fariinisokeria
  • tl kanelia
  • 2 rkl vettä
Laita aineet kattilaan. Kiehauta ja anna hautua miedohkolla lämmöllä, kunnes raparperi pehmenee. Nosta raparperit reikälusikalla kattilasta toiseen astiaan ja kaada neste pois (tai käytä vaikka kuivakakun kostukkeena).
  • 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl maustamatonta jugurttia/ranskankermaa/smetanaa
  • 1 muna
Lisää aineet raparpereihin ja sekoita tasaiseksi.

Pohja:

  • 3,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl juoksevaa margariinia
  • 1 tl leivinjauhetta¨
  • 1 tl vaniljasokeria
Laitoin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, koska haluan tarjota kakun tarjoilulautaselta. Jos tarjoat kakun suoraan vuokapohjalta, paperia ei välttämättä tarvita. Sekoita aineet ja painele vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Levitä sitten päälle raparperiseos ja jatka paistamista 30 minuuttia.

Pinnalle:
  • dl juoksevaa margariinia
  • vajaa dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
Sekoita aineet keskenään. Lisää kakkuvuokaan ja painele varovasti tasaiseksi. Jatka paistamista 20 minuuttia tai kunnes pinta saa vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti