keskiviikko 30. elokuuta 2023

Punajuuriperunaröstit ja lehtikaalisipsit

 


Tämä melkein koko ateria syntyi naapurin herkkukasviksista. En ole aiemmin kokeillut mikrossa tehtäviä lehtikaalisipsejä, mutta nyt kun kokeilin, voin lämpimästi suositella! Tänään oli taas sähkö kallista, joten muutama minuutti mikrossa oli houkuttelevampi vaihtoehto kuin uunin käyttäminen. Minä tarjosin tämän ruoan loimulohen kera.

  • voita ja oliiviöljyä
  • 5 keskikokoista punajuurta kuorittuna ja raastettuna
  • 4 keskikokoista perunaa kuorittuna ja raastettuna
  • pieni punasipuli silppuna
  • 2 munaa
  • suolaa ja pippuria
  • reilusti lehtikaalia, poista lehtiruodit ja revi kaalia vähän pienemmäksi
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 tl sitruunamehua
  • dl kreikkalaista jugurttia
  • (loimulohta, paistettua tofua tai kanaa tms.)
Purista raasteet mahdollisimman kuiviksi ja sekoita kananmunan ja sipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi-öljy, nosta lusikalla raasteseosta pannulle ja paina litteäksi. Paista pihvejä molemmin puolin, kunnes ovat kauniin värisiä.

Sekoita lehtikaali ja pari tl öljyä kulhossa, mausta suolalla. Levitä lehtikaali laakealle lautaselle niin, että kaalinpalat eivät ole päällekkäin. Laita mikroon ja kuumenna n. 4 minuuttia tai kunnes kaali on rapeaa (kuumennusaika riippuu mikrosta, lisää tarvittaessa aikaa 30 sek kerrallaan. Sekoita majoneesi, sitruunamehu ja jugurtti keskenään. Tarjoa kaikki vaikkapa loimulohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti